Composietexpert heeft bij wpc-composiet-scherm de volgende productgroepen

WPC-composiet-scherm

Algemeen
WPC, afkorting voor Wood Plastic Composite, is een geperst materiaal bestaande natuurvezels, kunststof en toevoegingen in een verhouding van 60 – 35 – 5 %. Een andere naam hiervoor is houtcomposiet. De grote troef van WPC is zijn onderhoudsvriendelijkheid en dat is ook de voornaamste reden dat mensen voor dit product kiezen. Het materiaal wordt geplaatst en verder hoef je zo goed als niets meer te doen door zijn hoge bestendigheid tegen alle klimaatomstandigheden. Bovendien heeft WPC de positieve eigenschappen dat het niet gaat versplinteren en onder invloed van zuurstof gelijk blijft. Ook het extreem verkleuren is hier niet van toepassing zoals bij hout wel het geval is.

Uiterlijk
Binnen deze categorie hebben we de tuinschermen opgenomen. Deze hebben we zowel in klassieke vorm, modulair plankenscherm en als vast scherm. Als varianten hierop hebben we nog gevlochten exemplaren en meer specifieker ook enkele voortuinhekken in het aanbod. Bij elk scherm is het mogelijk om een bijpassende poort aan te kopen, zowel een enkele als dubbele en bij een aantal is er de optie om maatwerk aan te vragen. De tuinschuttingen zijn ontzettend duurzaam-, water- en vochtbestendig. Een afsluiting uit composiet is net als pvc volledig recycleerbaar en is bijgevolg een milieuvriendelijk alternatief voor hardhout.

Prijs
WPC is in het algemeen niet duur en heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het heeft de nadelen niet van hout, maar hebben wel de naturelle uitstraling ervan en dit voor een keurige prijs. Dit is zeker een goede keuze als je het totaalplaatje bekijkt op lange termijn. Van deze aankoop heb je alleszins lang genieten en dit door minimaal onderhoud.


Cookies | Uw privacy | Composietexpert is onderdeel van EXZO